Bereken de kosten

van je uitvaart

Wit watermerk Bloesem Uitvaart logo

Uitvaartverzekering

 

Een begrafenis of crematie kost, ook afhankelijk van de wensen, behoorlijk wat geld. De één heeft hiervoor gespaard, terwijl de ander een uitvaartverzekering heeft afgesloten. In het laatste geval krijgen de nabestaanden een geldbedrag om de uitvaart te betalen of de verzekeringsmaatschappij regelt de uitvaart voor ze.

Er zijn twee soorten uitvaartverzekeringen die je kunt afsluiten: een kapitaalverzekering en een natura verzekering.

Kapitaal uitvaartverzekering

Het woord ‘kapitaal’ in deze uitvaartverzekering zegt het eigenlijk al: men verzekert een bepaald bedrag dat wordt uitgekeerd aan de nabestaanden

bij overlijden. Of in overleg direct wordt uitgekeerd aan de uitvaartondernemer.

Natura uitvaartverzekering

Een natura uitvaartverzekering wil zeggen dat men een pakket diensten verzekert. Als de uitvaart wordt uitgevoerd door of in opdracht van de verzekeraar, dan worden alleen deze diensten vergoed. Wat er vergoed wordt, staat op het polisblad. Wanneer men in dit geval afwijkt van het ‘standaardpakket’ of wensen heeft die niet in het pakket zijn verzekerd, zoals een advertentie in de krant, borrelhapjes in plaats van cake, of een niet standaard kist, worden die kosten afzonderlijk doorberekend.

Bloesem Uitvaart helpt ook

Wat voor uitvaartverzekering je ook hebt: het is belangrijk om te weten dat je altijd vrij bent in je keuze voor een uitvaartonderneming. Bloesem Uitvaart is onafhankelijk en niet gebonden aan een uitvaartverzekeraar.

 

Wil je de uitvaart door Bloesem Uitvaart laten verzorgen, dan wordt er meestal een bedrag uitgekeerd. Neem contact met ons op voor meer informatie. Wij helpen graag.

Wist u dat?

Ongeacht waar u verzekerd bent,

u vrij bent om te kiezen door wie u de uitvaart wilt laten verzorgen?! 

 

Wist je dat?

Zelfs 50% van de verzekerden bij moet bijbetalen. Bespreek je budget daarom meteen.