9e Misvatting en/of meest gestelde vraag


foto caroline van engen

Vraag 9. Wat voor mensen werken er in de uitvaart?

Dit is een vraag die vaak wordt gesteld. En dit terwijl het juist één van de mooiste beroepen is. Het verkeerde beeld is in het verleden ontstaan. En wordt langzaam weggepoetst.

Zwarte kraaien

Zwarte kraaien werden we in het verleden genoemd. Dit refereerde naar de manier waarop gehandeld werd door de begrafenisondernemers. Ze stonden bekend om het tonen van weinig emotie en een persoonlijke aanpak was ver te zoeken. Veel draaide om het regelen van de uitvaart op een efficiënte manier. Vaste protocollen werden hierbij gevolgd met standaardisatie tot gevolg.

Ook vanwege het taboe wat - tot op de dag van vandaag - nog op de branche rust, werd er weinig ingebracht door de nabestaanden. En dat is jammergenoeg vaak nog steeds het geval.

Nieuwe generatie uitvaartplanners

Door de opkomst van een nieuwe generatie uitvaartplanners is dit aan het veranderen. Een generatie die houdt van een persoonlijke aanpak. Een generatie met meer vrouwen dan ooit in het uitvaartvak.

Een uitvaartplanner van nu maakt het verschil in de branche. Nabestaanden begeleiden zodat zij de juiste keuzes maken. Keuzes die bij ze passen. En als dit goed gebeurt, dan blijft het verdriet van de uitvaart niet bij, maar de dankbaarheid van de nabestaanden.

Dit maakt het vak uitvaartplanner tot een van de meest bijzondere en dankbare beroepen die er is.

#uitvaart #begrafenisondernemer #begrafenis #bloesemuitvaart #amersfoort #crematie

Recente blogs
Archief
Tags
No tags yet.
Volg ons ook op
  • Facebook Basic Square
  • Black Instagram Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Pinterest Social Icon