8e Misvatting en/of meest gestelde vraag


persoonlijke uitvaart door keuze in kleur

Vraag 8. Waarom is een persoonlijke uitvaart zo belangrijk?

Een open deur denk je? Oja, maar waarom accepteren nog zoveel mensen tijdens de uitvaartweek dat de zaken gaan zoals zij denken dat het moet of hoort? In plaats van hoe zij het liefst zouden willen dat het gaat?

Tijd tekort, informatiegebrek en een overvloed aan emotie zijn hier de belangrijkste oorzaken van. De nabestaanden zijn letterlijk lamgeslagen en kunnen eigenlijk niet anders dan te accepteren. Tenzij... zij zich er vantevoren in hebben verdiept en weten wat de mogelijkheden zijn óf een uitvaartplanner in de arm nemen die hier de tijd en rust voor neemt. En helpt een bijzonder mooie uitvaart neer te zetten. Een persoonlijke uitvaart.

Bewustere keuzes

Door naasten te betrekken bij de verschillende onderdelen en transparant te zijn over de mogelijkheden, worden bewustere keuzes gemaakt. Met als resultaat een persoonlijke uitvaart (week) waar men met een ‘goed’ gevoel op terugkijkt. Wat weer kracht geeft voor de periode die hierop volgt.

Prof. Dr. Manu Keirse

Kracht kun je goed gebruiken tijdens het rouwproces. Rouwen is ongrijpbaar totdat je ermee wordt geconfronteerd. Vroeg of laat komen we er allemaal mee in aanraking.

Een bekend hoogleraar op het gebied van rouwverwerking is Prof. Dr. Manu Keirse. Hij spreekt niet van rouwfasen, maar van ‘ rouwarbeid’. Waarmee hij aangeeft dat rouwen een actief proces is waarmee je aan de slag moet. Hij maakt onderscheid tussen vier rouwtaken.

Rouwtaken

Eén is het ‘ervaren van de pijn van het verlies’. Hiermee zegt Manu Keirse dat je niet om de pijn heen kunt, maar er doorheen moet. Door het nu te ervaren, zal het verdriet in de loop van de tijd stukje bij beetje minder worden.

Uitvaart op maat

Goede en persoonlijke begeleiding tijdens de uitvaart(week) is zich hier bewust van en helpt hierbij. Dat blijft je de rest van je leven bij.

Draagsters: Ferentes

#uitvaart #carolinevanengen #bloesemuitvaart #transparantie #amersfoort #informatie

Recente blogs
Archief
Tags
No tags yet.
Volg ons ook op
  • Facebook Basic Square
  • Black Instagram Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Pinterest Social Icon