8e Misvatting en/of meest gestelde vraag

 

Vraag 8. Waarom is een persoonlijke uitvaart zo belangrijk?

 

Een open deur denk je? Oja, maar waarom accepteren nog zoveel mensen tijdens de uitvaartweek dat de zaken gaan zoals zij denken dat het moet of hoort? In plaats van hoe zij het liefst zouden willen dat het gaat?

 

Tijd tekort, informatiegebrek en een overvloed aan emotie zijn hier de belangrijkste oorzaken van. De nabestaanden zijn letterlijk lamgeslagen en kunnen eigenlijk niet anders dan te accepteren. Tenzij..zij zich er vantevoren in hebben verdiept en weten wat de mogelijkheden zijn óf een uitvaartplanner in de arm nemen die hier de tijd en rust voor neemt. En helpt een bijzonder mooie uitvaart neer te zetten. Een persoonlijke uitvaart.

 

Bewustere keuzes


Door naasten te betrekken bij de verschillende onderdelen en transparant te zijn over de mogelijkheden, worden bewustere keuzes gemaakt. Met als resultaat een persoonlijke uitvaart (week) waar men met een ‘goed’ gevoel op terugkijkt. Wat weer kracht geeft voor de periode die hierop volgt.

 

Prof. Dr. Manu Keirse

 

Kracht kun je goed gebruiken tijdens het rouwproces. Rouwen is ongrijpbaar totdat je ermee wordt geconfronteerd. Vroeg of laat komen we er allemaal mee in aanraking. 

 

Een bekend hoogleraar op het gebied van rouwverwerking is Prof. Dr. Manu Keirse. Hij spreekt niet van rouwfasen, maar van ‘ rouwarbeid’. Waarmee hij aangeeft dat rouwen een actief proces is waarmee je aan de slag moet. Hij maakt onderscheid tussen vier rouwtaken. 

 

Rouwtaken

 

Eén is het ‘ervaren van de pijn van het verlies’. Hiermee zegt Manu Keirse dat je niet om de pijn heen kunt, maar er doorheen moet. Door het nu te ervaren, zal het verdriet in de loop van de tijd stukje bij beetje minder worden.

 

Uitvaart op maat

 

Goede en persoonlijke begeleiding tijdens de uitvaart(week) is zich hier bewust van en helpt hierbij. Dat blijft je de rest van je leven bij. 

 

 

 

Draagsters: Ferentes

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Recente blogs
Please reload

Archief
Please reload

Tags
Please reload

Volg ons ook op
  • Facebook Basic Square
  • Black Instagram Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Pinterest Social Icon

 

Bloesem Uitvaart verzorgt uitvaarten in Amersfoort en omliggende plaatsen als Scherpenzeel, Soest, Barneveld, Leusden, Hoevelaken, Woudenberg, Hoogland, Nijkerk, et cetera.
Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar op telefoonnummer 06 - 19 68 13 80 (WhatsApp mag ook).

 

Email        : info@bloesemuitvaart.nl

Telefoon  : 06 - 19 68 13 80

 

 

 

Volg ons ook op social media om op de hoogte

te blijven van nieuwe ontwikkelingen en inspiratie. 

 

Wij respecteren jouw privacy. Lees in onze privacyverklaring hoe wij hiermee omgaan.

 

 

  • Facebook pagina Bloesem Uitvaart
  • Pinterest account Bloesem Uitvaart
  • Instagram account Bloesem Uitvaart
  • Linked In account Bloesem Uitvaart