7e Misvatting en/of meest gestelde vraag

Er heerst jammergenoeg nog steeds een taboe op de dood. En alles wat daarmee te maken heeft. Begrijpelijk, maar hierdoor weten we ook niet wat de mogelijkheden zijn en worden keuzes vaak op het laatste moment gemaakt. En niet bewust.

Taboe doorbreken, uitvaart, ondernemer, bloesem uitvaart

Jammer, want als je weet wat er speelt, maak je bewustere keuzes. Wat helpt aan een goede start van het rouwproces en bijblijft de rest van je leven. Heel belangrijk dus.

Vraag 7: Waarom heerst er eigenlijk zo'n taboe op de dood en waarom is dit zorgelijk?

Een eenvoudige verklaring is dat niemand met pijn en verlies wil worden geconfronteerd, laat staan erover praten. Een uitgebreidere verklaring ligt in ons verleden.

Vroegere generaties

Bloesem Uitvaart vindt het zo jammer dat Nederland zo’n verkeerd beeld van de uitvaart heeft. Dit is door vroegere generaties aangeleerd. En ook de branche werkte niet mee. Door de introductie van buitenshuis opbaren, stond de overledene letterlijk én figuurlijk verder weg van de naasten. En ook de legalisering van crematies (1955) in kale, kille aula’s heeft hieraan een bijdrage geleverd.

Informatiegebrek

Op een doordeweekse dinsdagavond op uitvaart ‘googlen’, daar is vaak geen reden voor. En begrijpelijk. Dit is wel een belangrijke oorzaak van informatiegebrek. De Nederlander van nu is niet voorbereid. En dit leidt tot misvattingen.

Geen gemiste kansen

Dit alles is de missie van Bloesem Uitvaart. Geen gemiste kansen door informatiegebrek. Geen gemiste kansen omdat je het niet weet, maar omdat je hebt gekozen.

Bloesem Uitvaart geeft graag helderheid, informeert en begeleidt. Nabestaanden worden in korte tijd geconfronteerd met veel keuzes, een emotionele periode waarin tijd de grootste vijand is. Door gebrek aan tijd ontstaan gemiste kansen. De kans om bij de laatste verzorging te zijn. De kans om zelf een uitvaartorganisatie te kiezen, de kans op op passende locatie in plaats van het onpersoonlijke van een crematorium. Laat deze kansen niet zomaar aan je voorbij gaan. Want je weet, een uitvaart kun je nooit overdoen.

#misvatting7 #uitvaart #bloesemuitvaart #informatie #transparantie #taboe

Recente blogs
Archief
Tags
No tags yet.
Volg ons ook op
  • Facebook Basic Square
  • Black Instagram Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Pinterest Social Icon