7e Misvatting en/of meest gestelde vraag

Er heerst jammergenoeg nog steeds een taboe op de dood. En alles wat daarmee te maken heeft. Begrijpelijk, maar hierdoor weten we ook niet wat de mogelijkheden zijn en worden keuzes vaak op het laatste moment gemaakt. En niet bewust.

Jammer, want als je weet wat er speelt, maak je bewustere keuzes. Wat helpt aan een goede start van het rouwproces en bijblijft de rest van je leven. Heel belangrijk dus. 

 

Vraag 7: Waarom heerst er eigenlijk zo'n taboe op de dood en waarom is dit zorgelijk?

 

Een eenvoudige verklaring is dat niemand met pijn en verlies wil worden geconfronteerd, laat staan erover praten. Een uitgebreidere verklaring ligt in ons verleden.

 

Vroegere generaties

 

Bloesem Uitvaart vindt het zo jammer dat Nederland zo’n verkeerd beeld van de uitvaart heeft. Dit is door vroegere generaties aangeleerd. En ook de branche werkte niet mee. Door de introductie van buitenshuis opbaren, stond de overledene letterlijk én figuurlijk verder weg van de naasten. En ook de legalisering van crematies (1955) in kale, kille aula’s heeft hieraan een bijdrage geleverd.

 

Informatiegebrek

 

Op een doordeweekse dinsdagavond op uitvaart ‘googlen’, daar is vaak geen reden voor. En begrijpelijk. Dit is wel een belangrijke oorzaak van informatiegebrek. De Nederlander van nu is niet voorbereid. En dit leidt tot misvattingen.

 

Geen gemiste kansen

 

Dit alles is de missie van Bloesem Uitvaart. Geen gemiste kansen door informatiegebrek. Geen gemiste kansen omdat je het niet weet, maar omdat je hebt gekozen. 

 

Bloesem Uitvaart geeft graag helderheid, informeert en begeleidt. Nabestaanden worden in korte tijd geconfronteerd met veel keuzes, een emotionele periode waarin tijd de grootste vijand is. Door gebrek aan tijd ontstaan gemiste kansen. De kans om bij de laatste verzorging te zijn. De kans om zelf een uitvaartorganisatie te kiezen, de kans op op passende locatie in plaats van het onpersoonlijke van een crematorium. Laat deze kansen niet zomaar aan je voorbij gaan. Want je weet, een uitvaart kun je nooit overdoen.

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Recente blogs
Please reload

Archief
Please reload

Tags
Please reload

Volg ons ook op
  • Facebook Basic Square
  • Black Instagram Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Pinterest Social Icon

 

Bloesem Uitvaart verzorgt uitvaarten in Amersfoort en omliggende plaatsen als Scherpenzeel, Soest, Barneveld, Leusden, Hoevelaken, Woudenberg, Hoogland, Nijkerk, et cetera.
Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar op telefoonnummer 06 - 19 68 13 80 (WhatsApp mag ook).

 

Email        : info@bloesemuitvaart.nl

Telefoon  : 06 - 19 68 13 80

 

 

 

Volg ons ook op social media om op de hoogte

te blijven van nieuwe ontwikkelingen en inspiratie. 

 

Wij respecteren jouw privacy. Lees in onze privacyverklaring hoe wij hiermee omgaan.

 

 

  • Facebook pagina Bloesem Uitvaart
  • Pinterest account Bloesem Uitvaart
  • Instagram account Bloesem Uitvaart
  • Linked In account Bloesem Uitvaart