6e Misvatting en/of meest gestelde vraag


Iets wat helaas niet door alle uitvaartondernemers als vanzelfsprekend wordt gevonden, of gestimuleerd, is de aanwezigheid van de nabestaanden bij de laatste verzorging.

Vraag 5: Raden jullie aan om bij de laatste verzorging te zijn?

Natuurlijk is dit heel persoonlijk en helemaal aan de nabestaanden. Bloesem Uitvaart raadt dit wél aan, begeleidt en helpt hierbij.

Over het algemeen genomen vinden nabestaanden het moeilijk om bij de laatste verzorging van hun dierbare aanwezig te zijn. Soms wordt dit zelfs als eng ervaren. Of misschien houd je je liever vast aan een andere laatste herinnering.

Geen spijt

Uiteraard heeft Bloesem Uitvaart hier alle begrip en respect voor. Deze keuze is persoonlijk en ligt helemaal bij de nabestaanden. Onze taak is om te voorkomen dat men achteraf spijt krijgt. Want je kunt dit maar een keer doen.

Daarom vertellen we je graag dat de laatste verzorging een van de intiemste en mooiste momenten in de uitvaartweek is. Niet alleen omdat het iets heel persoonlijks is en dat je daar - als geen ander - ‘recht’ op hebt. Maar ook vanwege een stuk rouwverwerking is het belangrijk om dit te doen. Door de overledene niet te zien, doe je afbreuk aan het rouwproces.

Ondersteuning

Vanuit Bloesem Uitvaart raden wij aan om erbij te zijn. Het is een speciaal moment waarbij wij je volledig ondersteunen. Achteraf krijgen we vaak terug dat nabestaanden heel blij zijn dat ze hebben geholpen bij de laatste verzorging. Ook al bestond het helpen uit het aangeven van een sok...

#carolinevanengen #bloesemuitvaart #begrafenis #amersfoort #crematie

Recente blogs
Archief
Tags
No tags yet.
Volg ons ook op
  • Facebook Basic Square
  • Black Instagram Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Pinterest Social Icon