5e Misvatting en/of meest gestelde vraag


Meestal vindt de afscheidsdienst van een uitvaart plaats in de aula bij het crematorium of op de begraafplaats. Maar vind je dit maar een kille bedoeling en heb je bovendien liever geen wachtenden van de volgende afscheidsdienst voor de deur? Dan is deze blog voor jou.

Vraag 5: Wat zijn de locaties voor een afscheidsdienst?

De keuze voor de aula heeft vaak te maken met het gebrek aan tijd, tijd om het te organiseren. Daarnaast is lang niet iedereen op de hoogte van de mogelijkheden. Want ook hier zijn geen regels voor. Dit betekent dat echt alles mogelijk is. Denk aan bos, strand, stamkroeg of zelfs de eigen achtertuin. Wat past bij jou en de nabestaanden? Daar gaat het om.

Op de zesde werkdag

De termijn waarbinnen de uitvaart moet plaatsvinden, is wettelijk bepaald. Op de zesde werkdag na (de dag van) overlijden, dient de uitvaart plaats te hebben gevonden. De uitzonderingen hierop dienen officieel te worden aangevraagd.

Emoties

Door alle emoties en weinig tijd is vaak geen ruimte om over zulke zaken na te denken. Laat staan dit allemaal te regelen. Terwijl deze elementen juist bijdragen aan een persoonlijke uitvaart.

Keuzes

Als je het vergelijkt met jaren geleden, is het ongelooflijk mooi wat tegenwoordig allemaal kan en mag. Vervoeren met eigen auto? Of zonder kist? De uitvaart in een favoriete kleur? Afscheid nemen zoals je was. Bloesem Uitvaart staat voor bewust kiezen. Geen gemiste kansen omdat je het niet weet, maar omdat je hebt gekozen.

Het laatste wensenboek

Mogelijke ideeën kunnen vooraf worden vastgelegd in een vrijblijvend laatste wensengesprek. Ook zonder gesprek kun je jouw wensen gratis vastleggen. Ga naar www.bloesemuitvaart.nl en bestel het laatste wensenboek. Ook als het einde nog helemaal niet in zicht is. Toch fijn om daar alvast over nagedacht te hebben voor jezelf, maar zeker ook voor de nabestaanden. En laten we eerlijk zijn hoe eerder je ze vastlegt, hoe makkelijker het is. Ga maar na.

Foto: Wikkelgoed

#carolinevanengen #crematie #begrafenis #informatie #amersfoort #Misvatting5

Recente blogs
Archief
Tags
No tags yet.
Volg ons ook op
  • Facebook Basic Square
  • Black Instagram Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Pinterest Social Icon