5e Misvatting en/of meest gestelde vraag

Meestal vindt de afscheidsdienst van een uitvaart plaats in de aula bij het crematorium of op de begraafplaats. Maar vind je dit maar een kille bedoeling en heb je bovendien liever geen wachtenden van de volgende afscheidsdienst voor de deur? Dan is deze blog voor jou.

 

Vraag 5: Wat zijn de locaties voor een afscheidsdienst?

 

De keuze voor de aula heeft vaak te maken met het gebrek aan tijd, tijd om het te organiseren. Daarnaast is lang niet iedereen op de hoogte van de mogelijkheden. Want ook hier zijn geen regels voor. Dit betekent dat echt alles mogelijk is. Denk aan bos, strand, stamkroeg of zelfs de eigen achtertuin. Wat past bij jou en de nabestaanden? Daar gaat het om.

 

Op de zesde werkdag

 

De termijn waarbinnen de uitvaart moet plaatsvinden, is wettelijk bepaald. Op de zesde werkdag na (de dag van) overlijden, dient de uitvaart plaats te hebben gevonden. De uitzonderingen hierop dienen officieel te worden aangevraagd.

 

Emoties

 

Door alle emoties en weinig tijd is vaak geen ruimte om over zulke zaken na te denken. Laat staan dit allemaal te regelen. Terwijl deze elementen juist bijdragen aan een persoonlijke uitvaart. 

 

Keuzes

 

Als je het vergelijkt met jaren geleden, is het ongelooflijk mooi wat tegenwoordig allemaal kan en mag. Vervoeren met eigen auto? Of zonder kist? De uitvaart in een favoriete kleur? Afscheid nemen zoals je was. Bloesem Uitvaart staat voor bewust kiezen. Geen gemiste kansen omdat je het niet weet, maar omdat je hebt gekozen. 

 

Het laatste wensenboek

 

Mogelijke ideeën kunnen vooraf worden vastgelegd in een vrijblijvend laatste wensengesprek. Ook zonder gesprek kun je jouw wensen gratis vastleggen. Ga naar www.bloesemuitvaart.nl en bestel het laatste wensenboek. Ook als het einde nog helemaal niet in zicht is. Toch fijn om daar alvast over nagedacht te hebben voor jezelf, maar zeker ook voor de nabestaanden. En laten we eerlijk zijn hoe eerder je ze vastlegt, hoe makkelijker het is. Ga maar na.

 

 

Foto: Wikkelgoed

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Recente blogs
Please reload

Archief
Please reload

Tags
Please reload

Volg ons ook op
  • Facebook Basic Square
  • Black Instagram Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Pinterest Social Icon

 

Bloesem Uitvaart verzorgt uitvaarten in Amersfoort en omliggende plaatsen als Scherpenzeel, Soest, Barneveld, Leusden, Hoevelaken, Woudenberg, Hoogland, Nijkerk, et cetera.
Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar op telefoonnummer 06 - 19 68 13 80 (WhatsApp mag ook).

 

Email        : info@bloesemuitvaart.nl

Telefoon  : 06 - 19 68 13 80

 

 

 

Volg ons ook op social media om op de hoogte

te blijven van nieuwe ontwikkelingen en inspiratie. 

 

Wij respecteren jouw privacy. Lees in onze privacyverklaring hoe wij hiermee omgaan.

 

 

  • Facebook pagina Bloesem Uitvaart
  • Pinterest account Bloesem Uitvaart
  • Instagram account Bloesem Uitvaart
  • Linked In account Bloesem Uitvaart