4e Misvatting en/of meest gestelde vraag


Er zijn steeds meer manieren om de as van jouw overleden dierbare dicht bij je te dragen. Hoe bijzonder om het te laten verwerken in een kunstwerk, een mooi assieraad, of de as in een zogenaamde waterurn te plaatsen in je eigen achtertuin. Door een speciaal systeem wordt de as heel geleidelijk met het regenwater afgevoerd en opgenomen door het grondwater.

Is verstrooiing de wens? Weet in dat geval wat de mogelijkheden zijn op dit gebied. Teveel om op te noemen, maar vaak wordt ons de vraag gesteld wat de regels zijn hieromtrent. Vandaar dat we in deze blog ingaan op de volgende vraag.

Vraag 4: Waar mag ik de as allemaal verstrooien?

Steeds meer manieren van asverstrooiing zijn mogelijk in Nederland. Op bijzondere locaties, op een plek met een speciale betekenis voor jou.

Over land

Wat dacht je van langs je favoriete wandelroute? Met een speciaal gevulde wandelstok kun je bij elke stap die je zet, as verstrooien. Of de as als voedingsbodem gebruiken waarop een mooie struik of boom ter herinnering groeit op een door jou gekozen plek.

In de lucht en op zee

Hoe symbolisch om de as met een heliumballon de lucht in te zien stijgen, een heuse hemelvlucht. Op 20 km hoogte zal de ballon knappen en wordt de as verspreid.

Zelfs ‘gewone’ verstrooiing op zee is tegenwoordig mogelijk.

Deze manieren en locaties van asverstrooiing zijn allemaal toegestaan. Het enige waarmee je rekening dient te houden, is dat de eigenaar van de grond waarop je uitstrooit, toestemming geeft.

Ga naar 'inspiratie/na de uitvaart' voor meer informatie over bovenstaande voorbeelden.

Foto: Hemelvlucht

#carolinevanengen #misvatting4 #bloesemuitvaart #crematie #begrafenis #amersfoort #informatie

Recente blogs
Archief
Tags
No tags yet.
Volg ons ook op
  • Facebook Basic Square
  • Black Instagram Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Pinterest Social Icon