3e Misvatting en/of meest gestelde vraag


Koeling met graszoden als alternatief

Waar we steeds meer vragen over krijgen, betreft het gebruik van een koeling. Veel nabestaanden hebben hier problemen mee. Ze vinden het geluid van een koeling of het koude lichaam van hun dierbare erg vervelend. Vandaar dat deze blog van januari hier over uitweidt.

Vraag 3: Is het gebruik van een koeling noodzaak?

Gelukkig is het gebruik van een koeling niet noodzakelijk. En zijn er anno 2018 andere beproefde methodes die steeds vaker worden ingezet.

Thanatopraxie

Sinds 2010 is een vorm van lichte balseming in Nederland toegestaan. Deze vorm heet thanatopraxie. Dit is een vorm van balseming waarbij het lichaam tot ongeveer tien dagen wordt ‘geconserveerd’. Op deze manier hoeft het lichaam tot en met de dag van de uitvaart niet te worden gekoeld.

Graszoden

Een natuurlijke manier van koelen is door graszoden te plaatsen op de kamer waar de overledene ligt opgebaard. Het is ecologisch verantwoord en - met name in de wintermaanden - een goed alternatief voor elektrisch koelen.

Door de graszoden dagelijks actief te besprenkelen, vindt er een verdampingsproces en fotosynthese plaats. Hierdoor wordt de warmte aan de omgeving onttrokken.

Vooral werken met graszoden brengt een aantal risico’s met zich mee. Ook hier geldt: Bloesem Uitvaart wil dat je kiest op basis van informatie. En niet op basis van onwetendheid. De keuze is aan jou.

#bloesemuitvaart #crematie #begrafenis #misvatting3 #informatie #amersfoort

Recente blogs
Archief
Tags
No tags yet.
Volg ons ook op
  • Facebook Basic Square
  • Black Instagram Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Pinterest Social Icon