10 Grote misvattingen en meest gestelde vragen binnen de uitvaart


Uitvaartverzekering en andere misvattingen

Zoals in mijn vorige blog aangekondigd, is er behoefte naar meer informatie binnen de uitvaart. In de komende blogs zal ik om deze reden 10 grote misvattingen en meest gestelde vragen behandelen. Waarom ik dit zo belangrijk vind? Door de mogelijkheden te kennen, kies je bewust en beter. Precies dat wat bij de uitvaart en de overledene het beste past.

Geen gemiste kansen, omdat je het niet weet, maar omdat je kiest.

Vraag 1: Zit ik voor mijn uitvaart vast aan de uitvaartverzekering?

In Nederland hebben 10 miljoen mensen een uitvaartverzekering afgesloten. Of dit een goede keuze is, is per situatie verschillend.

Kleine lettertjes

Iedereen die een uitvaartverzekering heeft, kan in de kleine lettertjes lezen dat je niet vast zit aan je verzekeraar. Sterker nog, je bent vrij om zelf een partij te kiezen die goed bij je past. Waar jij je goed bij voelt.

De grote uitvaartverzekeraars waarschuwen hierbij dat de meerkosten niet of slechts gedeeltelijk worden vergoed. Dit komt omdat zij in grote aantallen inkopen. Dit houdt de inkoopprijzen laag. Terwijl ze bij uitkering aan de verzekerden, de marktconforme prijzen aanhouden.

Provisie

Echter, dit prijsvoordeel wordt vaak alweer teniet gedaan door de provisie die zij rekenen op hun producten. Waardoor je uiteindelijk onderaan de streep evenveel betaalt.

Bij een naturapolis ligt dit wat ingewikkelder. Lees daarom de polisvoorwaarden goed door of laat je informeren door je assurantie tussenpersoon. Uiteraard kan ik het ook voor je uitzoeken. Neem in dat geval contact met me op.

Voor meer informatie, ga naar www.bloesemuitvaart.nl en download de hele brochure

#carolinevanengen #bloesemuitvaart #begrafenis #crematie #amersfoort

Recente blogs
Archief
Tags
No tags yet.
Volg ons ook op
  • Facebook Basic Square
  • Black Instagram Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Pinterest Social Icon