Informatiegebrek binnen de uitvaart resulteert in slechte start rouwproces


Logo Bloesem Uitvaart

Taboe

Het gebrek aan informatie binnen de uitvaart wordt veroorzaakt door het taboe dat nog steeds op de branche rust. Het onderwerp wordt vermeden, laat staan dat men zich erin verdiept.

Met als gevolg dat nabestaanden door hun immense verdriet en gebrek aan tijd geen idee hebben van de mogelijkheden en zich teveel laten sturen. Waardoor uitvaarten te vaak gestandaardiseerd en emotieloos worden georganiseerd en de ‘provisiehunter’ liever het dure bloemstuk aanbeveelt, dan de geliefde madeliefjes uit eigen achtertuin.

Geen gemiste kansen

Hier gaat recent opgerichte Bloesem Uitvaart uit Amersfoort verandering in brengen. “Wij staan voor toegankelijkheid en oprechtheid. Onze missie is mensen van eerlijke informatie voorzien. Zodat er geen gemiste kansen zijn omdat men niet weet, maar omdat men kiest. “

Rouwvervoer met eigen auto? Geen koeling gebruiken? Rouwfiets? Afscheidsdienst in het bos? Door de mogelijkheden te kennen, kiest men bewust en beter. Een uitvaart(week) waar met een ‘goed’ gevoel op wordt teruggekeken. En kracht geeft voor de periode die volgt.

Brochure

Om de missie kracht bij te zetten, geeft Bloesem Uitvaart een brochure uit met 10 grote misvattingen & meest gestelde vragen binnen de uitvaart, te downloaden via www.bloesemuitvaart.nl of via deze link. Met stip op één: voor een uitvaart zit je niet vast aan de organisatie achter de uitvaartverzekering. Ook hier geldt: laat je goed informeren en kies op basis van informatie. Een uitvaart kun je immers nooit overdoen.

#amersfoort #begrafenis #crematie #bloesemuitvaart #carolinevanengen

Recente blogs
Archief
Tags
No tags yet.
Volg ons ook op
  • Facebook Basic Square
  • Black Instagram Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Pinterest Social Icon