Wit watermerk Bloesem Uitvaart logo

Rouwvervoer,

laat je inspireren

Bij rouwvervoer denk je misschien al snel aan een zwarte, lange rouwauto. Dat is natuurlijk een mooie optie, maar het kan ook anders. Wij vinden het belangrijk dat je weet wat er mogelijk is, zodat je bewust kunt kiezen voor iets wat past. Wij zetten graag wat opties voor je op een rijtje.

Rouwauto

Allereerst de “normale” rouwauto. Deze mooie, stijlvolle auto wordt het meest gekozen als rouwvervoer. Vaak is hij zwart, grijs of wit, maar ook andere kleuren zijn mogelijk. De rouwauto is er ook in verschillende stijlen. Van een stoere Mercedes tot een stijlvolle Cadillac.

Oldtimer rouwauto

Was de overledene fan van oldtimers of wil je iets anders dan anders? Dan kan het mooi zijn om voor een oldtimer rouwauto te kiezen. Er zijn verschillende aanbieders van dit soort auto’s, die speciaal zijn omgebouwd om de overledene goed te kunnen vervoeren.

Rouwkoets

Je ziet het tegenwoordig steeds vaker: de rouwkoets. Deze koets wordt vaak door paarden getrokken en ziet er stijlvol uit. Er zijn hierin verschillende opties. Zo kan de rouwkoets dicht of open en kun je ervoor kiezen om een voorloper en koetsiers in te zetten. 

Rouwmotor

Was de overledene een groot motorliefhebber? Dan vinden jullie het misschien mooi om voor een rouwmotor te kiezen, in plaats van voor een rouwauto. De kist komt in dat geval op een zijspan te staan. De rouwmotor kan eventueel ook inclusief chauffeur gehuurd worden.

Loopkoets of rouwfiets

Wil je de overledene op een duurzame manier naar zijn of haar laatste rustplaats brengen? Dat kun je kiezen voor een loopkoets of rouwfiets. Vaak vervoeren de nabestaanden de overledene in dat geval zelf over een korte afstand. De rouwstoet kan al lopend of fietsend achter de overledene aan naar de plek van de uitvaart.

Eigen vervoer

Het is ook mogelijk om de overledene te vervoeren met eigen vervoer. Zeker als de overledene veel tijd doorbracht in een bepaald voertuig kan dit een mooie, persoonlijke touch aan de uitvaart geven. Stel dat hij bijvoorbeeld timmerman was en altijd in zijn eigen busje rondreed. Hoe mooi is het dan dat hij ook tijdens zijn laatste rit in dit busje wordt vervoerd?

Wat past bij hem of haar?

Eigenlijk zijn de mogelijkheden op het gebied van rouwvervoer eindeloos. Er zijn op dit gebied geen regels. Het belangrijkste is: wat past bij de overledene? Door rouwvervoer te kiezen dat past maak je de uitvaart persoonlijker. Dat biedt troost voor de periode die volgt.

Wil je overleggen over de mogelijkheden op het gebied van rouwvervoer of heb je andere vragen? Wij helpen je graag.
 

Rouwfiets

Rouwfiets

Rouw Mini

Rouw Mini

Rouwauto

Rouwauto

VW bus

VW bus

Meer informatie

Rouwkoets

Rouwkoets

Let op! Dit zijn slechts enkele voorbeelden. Ben je benieuwd naar andere mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.