Bloesem uitvaart foto.jpg
Margriet Krook
Kleurenzwzonderlogo(2).jpg
Sieto de Vos
Albertine Okkinga
1F8A0190v2.jpg
Xandra Kok
1F8A0179v2.jpg
Caroline van Engen

Dit zijn wij

Het team van Bloesem Uitvaart bestaat uit vijf bevlogen uitvaartplanners:

  • oprichtster en mede-eigenaresse Caroline van Engen

  • mede-eigenaresse Xandra Kok

  • onze vaste uitvaartbegeleid(st)ers Albertine Okkinga, Sieto de Vos en Margriet Krook.

 

Daarnaast werken we met meerdere partijen samen. Elk met hun eigen expertise en passie voor het vak. We zoeken de partij die het beste bij je past en schakelen deze in indien nodig. 

Door deze krachten te bundelen, realiseert Bloesem Uitvaart een grote meerwaarde. Wij werken met veel plezier samen en vullen elkaar aan. 

 

Over Caroline

Als Founder van Bloesem Uitvaart, woon ik samen met mijn man, een zoon van 14 en twee dochters van 11 en 6 jaar in Amersfoort. De afgelopen jaren heb ik mijn beide ouders verloren. Confronterend en heel verdrietig, maar het bracht me ook inspiratie om Bloesem Uitvaart te starten.

Van dichtbij 

Toen mijn moeder in 2011 onverwachts en te jong overleed, maakte ik voor het eerst een overlijden van zo dichtbij mee. Voor mij was het een branche waar ik liever vandaan bleef. Toen ik er zo plotseling mee werd geconfronteerd, moest ik wel. Ik had geen keus. Twee jaar later overleed mijn vader en doorliep ik alle stappen opnieuw.  

Gebrek aan informatie 

Overmand door verdriet schrok ik beide keren oprecht van de standaardisatie en gebrek aan emotie waarmee ik te woord werd gestaan. Door mijn onwetendheid op dit gebied, werd ik overrompeld. Terwijl ik normaal niet heel snel met mijn mond vol tanden sta ;-).

 

Het zaadje van ‘dit kan beter’ werd toen geplant en al snel groeide dat zaadje uit tot een mooie, krachtige bloesem. Met het idee: ‘dit moét beter’. Mijn bevlogenheid voor het vak is daaruit ontstaan. Gemotiveerd en geïnspireerd ben ik me er verder in gaan verdiepen. Inmiddels heb ik mijn diploma Uitvaarbegeleider op zak en is Bloesem Uitvaart geboren.

Over Xandra

​Samen met mijn man woon ik al 26 jaar met veel plezier in Amersfoort Zuid. Onze twee dochters van 24 en 21 jaar zijn inmiddels zelfstandig en uitgevlogen. Toen mijn vader overleed kwam ook ik in aanraking met de uitvaartbranche. Ik werkte al geruime tijd voor goede doelen organisaties

en stond op het punt een nieuwe stap te maken.  

 

Rots in de branding

​De dame die de uitvaart regelde was invoelend, op de achtergrond en precies op de juiste momenten actief. Kortom ‘een rots in de branding’. 

Door haar werkwijze gaf ze ons rust en vertrouwen. Ik was me bewust

van haar enorme meerwaarde. Deze mooie gedachte bracht mij er toe

om de opleiding uitvaartplanner te doen. 

Samen verder

​De ontmoeting met Caroline bracht ons al snel op het idee om onze krachten te bundelen. Samenwerken is niet alleen fijn, versterkend en interessanter. Het zorgt ook voor keuzemogelijkheden voor onze klanten, voor een optimale bereikbaarheid en voor verbreding van onze diensten. Dat Bloesem Uitvaart voor kracht staat, voelen we nu alle twee en willen we graag doorgeven. 

 

 

Over Albertine

Als jonge moeder van een zoontje van 5 en dochtertje van 1, voel ik me enorm bevoorrecht families te mogen te begeleiden in een zo’n moeilijke periode in hun leven. Ik ben trots op de wijze waarop Bloesem Uitvaart dit mogelijk maakt. 

 

Kracht en dankbaarheid

 

Kort na het overlijden van mijn moeder in 2013, bekroop me het gevoel iets in de uitvaartbranche te willen betekenen. Een, tot mijn moeders overlijden, gelukkig nog redelijk onbekend terrein. Langzaam rukte ik mij los uit de wereld van journalistiek en PR, waarvoor ik mij die jaren daarvoor inzette. Het werd tijd om gehoor te geven aan dat onderbuikgevoel en een sprong te wagen in deze bijzondere wereld. Een wereld van verdriet en verwarring maar ook van inzicht, vertrouwen, kracht en dankbaarheid.
 

Liefdevol afscheid


Dankbaar voor dit inzicht na dat grote verlies, ontmoette ik 3 jaar geleden Caroline en Xandra op een uitvaartfair. Hun visie sprak mij direct aan. Alle tijd nemen voor nabestaanden om samen tot een mooi, liefdevol en persoonlijk afscheid te komen. Alleen zo’n afscheid biedt troost. Zo’n afscheid maakt het verdriet niet minder, wel geeft het kracht in de periode van rouw die volgt. 

 

 

Over Sieto

 

Mijn naam is Sieto de Vos. Ik ben sinds 1999 woonachtig in de Jordaan in Amsterdam. In mijn vrije tijd houd ik er van een rondje te wielrennen. Niet te fanatiek, gewoon lekker ontspannen.

 

Écht iets voor anderen kunnen betekenen

 

Mijn hart lag in het bankwezen, maar ik voelde dat ik meer wilde betekenen voor anderen. Door verschillende privé-ervaringen, werd mijn interesse voor de uitvaartbranche gewekt. Ik zag dat je in dit vak echt iets voor anderen kunt betekenen.

 

Warm en persoonlijk

 

Direct bij het eerste contact met Caroline en Xandra voelde ik een mooie klik. Hun persoonlijke manier van werken, waarbij ik mijzelf kan zijn, zonder een rol aan te moeten nemen, past precies bij mij. Ik vind het fijn als ik na afloop van een uitvaart van nabestaanden te horen krijg hoe warm en persoonlijk zij de begeleiding hebben ervaren. Dát is waarvoor ik voor dit vak heb gekozen.

Over Margriet

Mijn naam is Margriet Krook en samen met mijn 2 studerende kinderen woon ik in Zwolle. Naast mijn werk mag ik graag wandelen en een rondje Zwolle fietsen op mijn mountainbike.

Na zelf geconfronteerd te zijn met een langdurige ziekteperiode, en gelukkig genezen, kwam er in 2017 een omslag in mijn leven. Ik wilde meer voor mensen kunnen betekenen. De “snelle” wereld in de sales en communicatie verruilde ik voor de uitvaartwereld. En dit was een schot in de roos. Nog elke dag voelt het als een bevoorrechte positie dat ik families mag begeleiden bij het afscheid van hun dierbare, zodat zij later met een goed gevoel op de uitvaart terug kunnen kijken.

 

Uitvaart tot in de puntjes verzorgd. 

Ik breng de rust in de hectische tijd na een overlijden en verzorg de uitvaart tot in de puntjes. Aandacht, luisteren en doorvragen zorgen ervoor dat ik een juiste vertaalslag kan maken om er samen met jou/jullie een persoonlijk en waardig afscheid van te maken.