Xandra Kok
Xandra Kok
Caroline van Engen
Caroline van Engen

Dit zijn wij

Het team van Bloesem Uitvaart bestaat uit twee ondernemende dames:

  • oprichtster en initiatiefneemster Caroline van Engen

  • en de bevlogen en ervaren Xandra Kok 

 

Door onze krachten te bundelen, realiseert Bloesem Uitvaart een grote meerwaarde. Wij werken met veel plezier en passie samen en vullen elkaar aan waar nodig.

 

Over Caroline

Als Founder van Bloesem Uitvaart, woon ik samen met mijn man, een zoon van 11 en twee dochters van 8 en 3 jaar in Amersfoort. De afgelopen jaren heb ik mijn beide ouders verloren. Confronterend en heel verdrietig, maar het bracht me ook inspiratie om Bloesem Uitvaart te starten.

Van dichtbij 

Toen mijn moeder in 2011 onverwachts en te jong overleed, maakte ik voor het eerst een overlijden van zo dichtbij mee. Voor mij was het een branche waar ik liever vandaan bleef. Toen ik er zo plotseling mee werd geconfronteerd, moest ik wel. Ik had geen keus. Twee jaar later overleed mijn vader en doorliep ik alle stappen opnieuw.  

Gebrek aan informatie 

Overmand door verdriet schrok ik beide keren oprecht van de standaardisatie en gebrek aan emotie waarmee ik te woord werd gestaan. Door mijn onwetendheid op dit gebied, werd ik overrompeld. Terwijl ik normaal niet heel snel met mijn mond vol tanden sta ;-).

 

Het zaadje van ‘dit kan beter’ werd toen geplant en al snel groeide dat zaadje uit tot een mooie, krachtige bloesem. Met het idee: ‘dit moét beter’. Mijn bevlogenheid voor het vak is daaruit ontstaan. Gemotiveerd en geïnspireerd ben ik me er verder in gaan verdiepen. Inmiddels heb ik mijn diploma Uitvaarbegeleider op zak en is Bloesem Uitvaart geboren.

 

 

 

 

Over Xandra

​Samen met mijn man woon ik al 26 jaar met veel plezier in Amersfoort Zuid. Onze twee dochters van 24 en 21 jaar zijn inmiddels zelfstandig en uitgevlogen. Toen mijn vader overleed kwam ook ik in aanraking met de uitvaartbranche. Ik werkte al geruime tijd voor goede doelen organisaties

en stond op het punt een nieuwe stap te maken.  

 

Rots in de branding

​De dame die de uitvaart regelde was invoelend, op de achtergrond en precies op de juiste momenten actief. Kortom ‘een rots in de branding’. 

Door haar werkwijze gaf ze ons rust en vertrouwen. Ik was me bewust

van haar enorme meerwaarde. Deze mooie gedachte bracht mij er toe

om de opleiding uitvaartplanner te doen. 

Samen verder

​De ontmoeting met Caroline bracht ons al snel op het idee om onze krachten te bundelen. Samenwerken is niet alleen fijn, versterkend en interessanter. Het zorgt ook voor keuzemogelijkheden voor onze klanten, voor een optimale bereikbaarheid en voor verbreding van onze diensten. Dat Bloesem Uitvaart voor kracht staat, voelen we nu alle twee en willen we graag doorgeven.