Volg onze ontwikkelingen en ideeën 

ook via sociale media 

07/03/2019

Voor E.

Op een warme zomermiddag begraven we flamencodanseres E. We verzamelen ons buiten voor het landhuis waar straks haar afscheid begint. Als een bedremmeld schoolklasje staan we bij elkaar te dreutelen, de blik naar beneden gericht. Af en toe verschijnt er een flauw glimlachje op iemands gezicht. Er is een omhelzing voor een nieuwkomer, gevolgd door gefluisterde condoleances. De zon schijnt van...

23/01/2019

Kanker

Het was mei 2011, ik was 17 jaar en middenin mijn Havo eindexamen dat mijn vader overleed aan kanker. De rollercoaster van dingen regelen begon.

De bel ging. Daar stond ze dan, de vrouw die ons ging helpen met het regelen van de uitvaart. Ik weet nog goed dat we alle drie, mijn moeder, broertje en ik, een beetje sceptisch waren. Ons beeld van een uitvaart was, waarschijnlijk het beeld dat iede...

Ervaringen

Vaak als we mensen om ons heen vertellen welk werk wij doen, vertellen ze ons hun ervaring in en met de uitvaartbranche. Mooie en/of verdrietige verhalen, maar elke keer bijzonder. Mensen willen graag de verhalen vertellen. Willen graag hun ervaring delen. 

Dit podium willen wij jullie bieden, omdat het helpt. Voor jezelf en voor anderen.

Daarom zijn wij op zoek naar jouw verhaal....

Afgelopen halfjaar hebben we de negen meest gestelde vragen en/of misvattingen die we zijn tegengekomen in ons werk, besproken. We hopen dat onze blogs je inzicht hebben gegeven waar wij voor staan en waarin wij geloven.

Allemaal leuk en aardig, maar waarom zou je voor Bloesem Uitvaart kiezen? Dit is natuurlijk helemaal aan jou. Kies wat goed voelt en onthoud dat je nooit vast zit aan...

Vraag 9. Wat voor mensen werken er in de uitvaart?

Dit is een vraag die vaak wordt gesteld. En dit terwijl het juist één van de mooiste beroepen is. Het verkeerde beeld is in het verleden ontstaan. En wordt langzaam weggepoetst.

Zwarte kraaien

Zwarte kraaien werden we in het verleden genoemd. Dit refereerde naar de manier waarop gehandeld werd door de begrafenisondernemers. Ze stonden bekend om het to...

Vraag 8. Waarom is een persoonlijke uitvaart zo belangrijk?

Een open deur denk je? Oja, maar waarom accepteren nog zoveel mensen tijdens de uitvaartweek dat de zaken gaan zoals zij denken dat het moet of hoort? In plaats van hoe zij het liefst zouden willen dat het gaat?

Tijd tekort, informatiegebrek en een overvloed aan emotie zijn hier de belangrijkste oorzaken van. De nabestaanden zijn letterlijk...

Er heerst jammergenoeg nog steeds een taboe op de dood. En alles wat daarmee te maken heeft. Begrijpelijk, maar hierdoor weten we ook niet wat de mogelijkheden zijn en worden keuzes vaak op het laatste moment gemaakt. En niet bewust.

Jammer, want als je weet wat er speelt, maak je bewustere keuzes. Wat helpt aan een goede start van het rouwproces en bijblijft de rest van je leven. Heel belangrijk d...

Iets wat helaas niet door alle uitvaartondernemers als vanzelfsprekend wordt gevonden, of gestimuleerd, is de aanwezigheid van de nabestaanden bij de laatste verzorging. 

Vraag 5: Raden jullie aan om bij de laatste verzorging te zijn?

Natuurlijk is dit heel persoonlijk en helemaal aan de nabestaanden. Bloesem Uitvaart raadt dit wél aan, begeleidt en helpt hierbij.

Over het algemeen genomen vinden nabe...

Meestal vindt de afscheidsdienst van een uitvaart plaats in de aula bij het crematorium of op de begraafplaats. Maar vind je dit maar een kille bedoeling en heb je bovendien liever geen wachtenden van de volgende afscheidsdienst voor de deur? Dan is deze blog voor jou.

Vraag 5: Wat zijn de locaties voor een afscheidsdienst?

De keuze voor de aula heeft vaak te maken met het gebrek aan tijd,...

Er zijn steeds meer manieren om de as van jouw overleden dierbare dicht bij je te dragen. Hoe bijzonder om het te laten verwerken in een kunstwerk, een mooi assieraad, of de as in een zogenaamde waterurn te plaatsen in je eigen achtertuin. Door een speciaal systeem wordt de as heel geleidelijk met het regenwater afgevoerd en opgenomen door het grondwater. 

Is verstrooiing de wens? Wee...

Please reload

Recente blogs

Please reload

Archief

Please reload

 

Bloesem Uitvaart verzorgt uitvaarten in Amersfoort en omliggende plaatsen als Scherpenzeel, Soest, Barneveld, Leusden, Hoevelaken, Woudenberg, Hoogland, Nijkerk, et cetera.
Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar op telefoonnummer 06 - 19 68 13 80 (WhatsApp mag ook).

 

Email        : info@bloesemuitvaart.nl

Telefoon  : 06 - 19 68 13 80

 

 

 

Volg ons ook op social media om op de hoogte

te blijven van nieuwe ontwikkelingen en inspiratie. 

 

Wij respecteren jouw privacy. Lees in onze privacyverklaring hoe wij hiermee omgaan.

 

 

  • Facebook pagina Bloesem Uitvaart
  • Pinterest account Bloesem Uitvaart
  • Instagram account Bloesem Uitvaart
  • Linked In account Bloesem Uitvaart