Wit watermerk Bloesem Uitvaart logo

Bijzondere uitvaartlocaties

Meestal wordt een uitvaartdienst georganiseerd in een kerk of aula. Maar wist je dat er ook andere mogelijkheden zijn op het gebied van uitvaartlocaties? Eigenlijk kan en mag vrijwel alles. Wat dacht je bijvoorbeeld van een uitvaart in zijn of haar favoriete kroeg of een uitvaart midden in het bos? Bloesem Uitvaart zet graag wat bijzondere uitvaartlocaties voor je op een rijtje.

 

Welke uitvaartlocatie past bij de overledene?

Het belangrijkste is wat ons betreft dat de uitvaartlocatie past bij jullie en de overledene. Is er een plek waar hij of zij graag kwam? Of biedt een bepaalde plek jullie als nabestaanden troost? Zo’n locatie maakt de uitvaart persoonlijker en geeft vaak kracht voor de periode die volgt.

 

In de natuur

De natuur is een plek die veel mensen rust biedt. Daarom kan dit een hele fijne plek zijn voor een uitvaart. Houd de afscheidsdienst bijvoorbeeld op het strand en sluit af met een hapje en een drankje in een strandtent dichtbij. Of kom eerst samen in een boshut en sluit af met een mooie wandeling. Ook de achtertuin kan een prachtige locatie zijn voor een uitvaart. Tussen de bloemen en planten waar hij of zij misschien zelf nog liefdevol voor heeft gezorgd.

 

In een café

Nog één keer samen proosten op het leven in de favoriete stamkroeg van de overledene. Het kan een prachtig, persoonlijk afscheid zijn. In overleg met het café kun je misschien de hele uitvaartdienst hier organiseren, maar je kunt natuurlijk ook na de dienst met zijn allen langsgaan voor een drankje en een hapje.

 

Uitvaartdiner

Zijn jullie een bourgondisch gezelschap en houden jullie van lekker eten? Denk dan eens aan een uitvaartdiner. Tijdens het eten kun je samen herinneringen ophalen en misschien kunnen een aantal mensen tussen de gangen door iets moois vertellen. Niks moet, alles mag.

 

Thuis

Veel mensen weten het niet, maar de uitvaart kan ook thuis plaatsvinden. Doordat jullie hier omringd zijn met foto’s, herinneringen en spullen van de overledene ontstaat vaak een hele persoonlijke sfeer. Om het extra persoonlijk te maken zou je ook de favoriete muziek van de overledene kunnen draaien en bijvoorbeeld zijn of haar lievelings eten en drinken kunnen serveren.

 

Je merkt het: er is echt heel veel mogelijk. Ben jij op zoek naar een bijzondere uitvaartlocatie of houd je het juist liever traditioneel? Het mag helemaal op jullie manier! Wij helpen je graag bij het organiseren van een uitvaart die bij jullie past.

Afscheidshuis

Afscheidshuis

Meer informatie

Locatie dienst

Locatie dienst

Meer informatie

Let op! Dit zijn slechts enkele voorbeelden. Ben je benieuwd naar andere mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.